Ordito

Nieuws

Omgevingspraatjes deel 1

Welkom bij de eerste editie van deze rubriek waarin wij je mee gaan nemen in allerlei actuele en interessante zaken uit onze praktijk. We trappen de reeks af met het Omgevingsplan van Someren.

🗺️ 𝗢𝗺𝗴𝗲𝘃𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗹𝗮𝗻 𝗦𝗼𝗺𝗲𝗿𝗲𝗻
Op 13 augustus heeft het college van Someren de eerste wijziging van het omgevingsplan Someren vrijgegeven voor de procedure. Sinds 23 augustus ligt het ter inzage voor zienswijze. Ordito | Resultaat in Recht en Ruimte en de gemeente Someren hebben samen dit omgevingsplan afgelopen maanden in nauwe samenwerking voorbereid en opgesteld. Met als resultaat de allereerste wijziging van het tijdelijke omgevingsplan naar een nieuw deel van het omgevingsplan voor deelgebied 5 van het buitengebied.

Hierbij is het casco van de VNG gebruikt om de regels van de oude bestemmingsplannen te verhuizen naar het omgevingsplan en tegelijk de actualisering van deelgebied 5 van het buitengebied invulling te geven. Dus zowel het verhuizen van oude naar nieuwe regels als een aantal nieuwe ontwikkelingen zijn in deze wijziging geregeld.

Komende weken kunnen betrokkenen hun zienswijzen indienen. Hopelijk komen ook de nodige constructieve reacties binnen van de gebruikers, burgers en ondernemers, maar ook van onze partners zoals de provincie en andere instanties om de toepasbaarheid van het omgevingsplan te kunnen verbeteren. Dat is waar we het allemaal voor doen.

De gemeente en Ordito hebben een strategie gekozen om het nieuwe deel van het omgevingsplan langzaam en organisch te laten groeien. Met verschillende sporen: het verhuizen van bestaande regels, het regelen van nieuwe ontwikkelingen en het thematisch aanpassen van gemeente breed geldende regels. Steeds met behapbare besluiten en kleine stapjes.

👉 Heeft u, als gemeente of initiatiefnemer, vragen over het maken van omgevingsplannen, onze aanpak en aanverwante producten, neem dan gerust contact op met Arjan ( 📧 avw@ordito.nl | 📞 06-10187231) of Erik ( 📧 evdb@ordito.nl | 📞 06-10441808)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en zie als eerste onze nieuwe projecten + nieuwberichten.